Forandring i praksis
Forandringsagenter - en effektiv implementeringsstrategi?
Forandringsagenter, som fx superbrugere, ressourcepersoner, ambassadører eller nøglepersoner, er en ofte anvendt metode til at løfte den faglige indsats bredt på social – og sundhedsområdet. Hvad enten det er faldforebyggelse, ensomhed, velfærdsteknologi, demens eller rehabilitering, så er det en fordel, at nogle har særlig viden. Omvendt er det også sårbart at forvente, at få, udvalgte personer kan ændre vante rammer og rutiner hos de mange. Med viden og erfaring fra praksis giver Marselisborg Consulting her inspiration til for det første at være tydelig på krav, forventninger og ønsker til ressourcepersonerne og for det andet målrettet at skabe og fastholde den ønskede forandring.
Møder som redskab til målrettet fordybelse
Værdien af møder er omdiskuteret – og med god grund. Det faglige udbytte af et stort tidsforbrug kan være lavt, men det behøves ikke at være sådan. Det er ikke en let opgave at sikre målrettede og udbytterige møder, det kræver en stærk indsats. At få skabt de nødvendige rammer for faglige drøftelser er i praksis svært, da det udfordrer organiseringen, ledelseskompetencerne, det tværfaglige samarbejde og indholdet på møderne. Med viden og erfaring fra praksis giver Marselisborg Consulting her inspiration til for det første at være tydelig på, hvad man ønsker møderne skal give af værdi og hvorfor, og for det andet målrettet at skabe og fastholde den ønskede forandring.
Styrket sundhedsindsats for udsatte borgere
Borgere med en psykisk sygdom dør markant tidligere end andre borgere – og ofte af fysiske sygdomme, der ikke bliver opdaget, behandlet og mestret i tide. At forebygge, opspore og målrette indsatser mod disse sygdomme kan for medarbejdere og ledere være svært, fordi det udfordrer faglighed, organisering og relationen til borgeren. Med viden og erfaring fra praksis giver Marselisborg Consulting her inspiration til for det første at være tydelig på den ønskede forandring og for det andet målrettet at skabe og fastholde den ønskede forandring.
Rehabilitering – hvad så nu?
Selvom rehabilitering har været en del af dagligdagen i kommunernes sundhedsindsats i flere år, har det været med varierende resultat. Både det tværfaglige samarbejde, tilgangen til borgeren og forløbstankegangen kan udfordre selv de dygtigste medarbejdere og ledere. Med viden og erfaring fra praksis giver Marselisborg Consulting her inspiration til for det første at være tydelig på den ønskede forandring, og for det andet målrettet at skabe og fastholde den ønskede forandring.
Faglighed, tryghed og flow i den kommunale akutindsats
Den kommunale akutindsats er en afgørende byggesten i det nære sundhedsvæsen. Med nye opgaver og nye krav er der god grund til at se nærmere på, hvordan de kommunale akutfunktioner kan organiseres og tilrettelægges, så indsatsen både foregår på et højt fagligt niveau, giver borgeren tryghed og samtidigt har det flow, der gør, at kommunens ressourcer anvendes mest målrettet mod de rette borgere. Med viden og erfaring fra praksis giver Marselisborg Consulting her inspiration til for det første at være tydelig på, hvordan akutfunktionen kan tilrettelægges og for det andet målrettet at skabe og fastholde den ønskede forandring.